29 Kasım 2012 Perşembe

Kabak Oturtma

evet sevgili blog okurları,bir yemek tarifimizle daha karşınızdayız, bugünkü yemeğimiz antep usulü kabak oturtma,şehriyeli pilav eşliğinde.

hehehee tam bir yemek programı sunucusu gibi oldu :D

neyse yemeğimizin tarifine geçelim ♥ :D



Malzemeler :

1 kg kabak (orta kalınlıkta ve küçük olanları daha güzel oluyor)
yarım kg az yağlı kıyma
1 adet soğan
2-3 adet biber
1 kaşık salça
tuz,karabiber,pul biber

Yapılışı :

Kabakları yaklaşık üç parmak uzunluğunda olacak şekilde eşit parçalara bölüyoruz. içlerini oyacak yardımıyla etlice oyuyoruz ve yağda kızartıyoruz. Diğer yandan tavaya koyduğumuz kıyma suyunu çekene arar ara karıştırıyoruz.ardından doğradığımız soğanı katıp,soğanlar solduktan sonra biberleri de ekleyip,tuzunu ve baharatını koyuyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. kızarttığımız kabakları da kağıt havlu üzerine koyup yağını almasını sağlıyoruz.daha sonra kabakların içine hazırladığımız harcı ve süslemek için bir dilim domates koyup,tepsiye diziyoruz.salçamızı 1 ya da 2 bardak sıcak suyla karıştırıp kabakarın üzerine gezdiriyoruz.son olarak tepsimizi 200 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun efendim :D




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder